Program
Byggeriets Diversitetsdag 2024
Blev afholdt mandag d. 13. maj 2024
I Industriens Hus, H.C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V
Herunder kan du se, hvem og hvad, der var på programmet.
Første element vises ikke
display: none;
09:30 Indtjekning, kaffe og formiddagsservering i Atriet
10:00 Velkomst v. forperson Jesper Arkil og vært Muneeza Rosendahl
Forperson for Foreningen Byggeriets Diversitetsdag, Jesper Arkil, bestyrelsesformand Arkil Holding A/S.
Vært Muneeza Rosendahl, oplægsholder og moderator, direktør for Foreningen Lige Adgang
10:05 Hvor langt er vi nået med diversiteten branchen? v. Anders Stouge, direktør for DI Byggeri
Da Byggeriets Kvinderåd i 2019 kom med sine otte anbefalinger til at øge andelen af kvinder i byggeriet var det med et ambitiøst mål om i løbet af 10 år at fordoble antallet af kvinder i branchen.
Halvdelen af de 10 år er nu gået, og DI Byggeri giver en status på udviklingen i kønsfordelingen og diversiteten i branchen generelt.
10.35 Mandefællesskaber og inklusion v. chefpsykolog Svend Aage Madsen
Skurvognen har altid været et mandefællesskab, og i mange mandefællesskaber hersker der en machokultur. Hvad gør det ved mændene, og hvordan får vi gjort skurvognen mere inkluderende for alle?
Svend Aage Madsen, chefpsykolog på Rigshospitalet, forfatter og bestyrelsesformand i Forum for mænds sundhed vil med fokus på kvinder og etniske minoriteter give et indblik i, hvordan man kan skabe en kultur, som gavner alle – også mændene.
11:30 Refleksionsspørgsmål og pause
11:40 Etnisk minoritetsstress og levede erfaringer v. Iram Khawaja og Muneeza Rosendahl
Hvad er etnisk minoritetsstress? Hvad kan skabe etnisk minoritetsstress, og hvordan opleves det?
Med udgangspunkt i Lige Adgangs rapport, Etnisk minoritetsstress, og levede erfaringer fra branchen, vil Iram Khawaja og Muneeza Rosendahl give en indføring i, hvordan etnisk minoritetsstress rammer, og hvilke konsekvenser, det kan have for det enkelte menneske.
Iram Khawaja er lektor i pædagogisk psykologi med en ph.d i socialpsykologi og har de seneste 20 år forsket og undervist i feltet inklusion, diversitet og andethed med særligt fokus på børn og unge med etnisk og religiøs minoritetsbaggrund.
12:20 Frokost i Atriet
12.50 Bias, etnicitet og aktivt allyship v. Poornima Luthra
Hvad er biasbevidst ledelse, og hvordan kan man som en aktiv allieret være med til at skabe en inkluderende arbejdsplads?
Ph.D, lektor og forfatter Poornima Luthra, CBS, har forsket i, og skrevet bøger om diversitet, bias, aktivt allyship og ledelse og har en særlig indsigt i etniske minoriteter. Poornima er selv fra Singapore med indiske rødder, så oplægget vil være på engelsk.
13:40 Inkluderende kommunikation v. Niddal El-Jabri
Niddal El-Jabri, stifter af Mino Danmark og Liberate Agency samt seniorrådgiver hos Operate, vil give et bud på, hvordan bygge- og anlægsbranchen kan arbejde med inkluderende narrativer og udvikle særligt indhold, der kan være med til at nå og spejle målgrupper, som branchen ofte ikke når ud til.
14:15 Tips og tricks fra branchen
Der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken, når man bare kan kopiere, hvad andre har haft succes med at gøre.
Mød Logik og Co., en kollektivt drevet entreprenørvirksomhed, der siden grundlæggelsen har haft social ansvarlighed som en integreret del af deres forretningsstrategi.
Mød CG Jensen, der samlede alle virksomhedens kvinder i et ambassadørkorps, som giver virksomheden uvurdérlig viden, og kvinderne et stærkt netværk.
Mød Wicotec-Kirkebjerg, der gennem et særligt lærlinge-program gik fra 0 til 14 kvindelige lærlinge på under to år.
15:00 Kaffepause i Atriet
15.15 Uddeling af Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris v. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen
Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris uddeleles til personer eller organisationer, der har gjort en helt særlig indsats for at højne diversiteten i bygge- og anlægsbranchen. Personer eller organisationer, som går foran og inspirerer os andre gennem deres eksempel.
Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris består af to priser, Elevprisen og Indsatsprisen. Elevprisen uddeles til en elev ved en af Byggeriets Uddannelser, mens alle kan indstille kandidater til Indsatsprisen.