Har du spørgsmål?

Udfyld vores kontaktformular og du hører fra os

Om os

ALT FOR FÅ KVINDER OG MINORITETER VÆLGER BYGGE- OG ANLÆGSBRANCHEN SOM LEVEVEJ – det skal der laves om på

Derfor går fire store aktører fra branchen nu sammen om at sætte spot på, hvordan vi kan inspirere flere til at vælge branchen til. Nedenfor kan du læse om hvorfor Ambercon, Arkil, CG Jensen og STARK ser diveristetsdagsordenen som vigtig, uomgåelig og som noget, der kan sikre fremtiden.

Ambercon

For den nordjyske betonvirksomhed, Ambercon, er der ingen tvivl. En mangfoldig medarbejdersammensætning er fremtiden.

”Diversitet er et overset område, mere jo man taler om det, jo mere mening giver det.” siger Torben Enggaard, der er administrerende direktør i en af Danmarks førende betonelementproduktioner.

Det er vores mavefornemmelse, at det at arbejde med diversitet, er noget der kommer til at gavne vores bundlinje fremadrettet. Det er et spørgsmål om at gøre tingene smartere og mere effektivt. Og et af de værktøjer, der kan hjælpe, er diversitet.

Arkil

Der er behov for, at byggebranchen arbejder med diversitet. Bare se statistikker over fordeling af kvinder og mænd i branchen.

Det mener Arkil-koncernens administrerende direktør, Jesper Arkil og henviser til, at kun ni procent af byggebranchens arbejdsstyrke er kvinder. Kigger man isoleret på andelen af kvindelige håndværkere, er man nede på blot tre procent.

CG Jensen

CG Jensens administrerende direktør, Michael S. Larsen, mener, at diversitet er blevet et stadigt vigtigere konkurrenceparameter.

Vi lever i en verden, der er i bevægelse. Man skal kunne forny sig, det er kriteriet for at overleve. Men i branchen er vi meget ens. Vi er uddannet samme sted og vi kender hinanden i ledelseslagene. Det er medvirkende til, at branchen er stereotyp og har svært ved at udvikle sig.

Men noget rør på sig i entreprenørvirksomheden CG Jensen. Igennem de senere år har de eksempelvis uddannet flere og flere kvindelige ingeniørpraktikanter. Mange af dem er i dag fastansat i firmaet, og således er 25 procent af deres byggeledere i dag kvinder.

STARK

Du tænker måske mangfoldighed og byggecentre, hvad har det med hinanden at gøre? Men for STARK er det at ansætte flygtninge, hjælpe udsatte i arbejde og bakke op om diversitet ikke en ny agenda. Det fortæller Britta Stenholt, der er administrerende direktør i STARK Danmark. 

Det er jo et faktum, at ændringen i kønsdiversitet ikke kommer fra den ene dag til den anden, men hvis ikke vi som branche gør noget, så sker der ingenting.