Har du spørgsmål?

Udfyld vores kontaktformular og du hører fra os

Priser
Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris Elevprisen 2023

Hvem skal hædres i 2024?

Du kan stadig nå at indstille kandidater til Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris – Indsatsprisen. Og vil vil meget gerne høre fra dig!

Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris – Indsatsprisen uddeleles til personer eller organisationer, der har gjort en helt særlig indsats for at højne diversiteten i bygge- og anlægsbranchen. Det kan være personer eller organisationer, der fortjener hæder og anerkendelse for deres indsats for at tiltrække kvinder eller personer med anden etnisk herkomst end dansk, og som går foran og inspirerer andre med deres eksempel.

Alle kan indstille kandidater til prisen, så hvis du kender nogen, som fortjener et solidt skulderklap, så skynd dig at sende os en indstilling.

Om Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris

Byggeriets Diversitetsdags Hæderpris

Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris uddeleles til personer eller organisationer, der har gjort en helt særlig indsats for at højne diversiteten i bygge- og anlægsbranchen. Personer eller organisationer, som går foran og inspirerer os andre gennem deres eksempel.

Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris består af to priser, Elevprisen og Indsatsprisen. Elevprisen uddeles til en elev ved en af Byggeriets Uddannelser, mens alle kan indstille kandidater til Indsatsprisen.

Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris uddeles i år på Byggeriets Diversitetsdag d. 13. maj 2024. 

Indsatsprisen

Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris – Indsatsprisen uddeleles til personer eller organisationer, der har gjort en helt særlig indsats for at højne diversiteten i bygge- og anlægsbranchen. Det kan være personer eller organisationer, der fortjener hæder og anerkendelse for deres indsats for at tiltrække kvinder eller personer med anden etnisk herkomst end dansk, og som går foran og inspirerer andre med deres eksempel.

 Indsatsprisen uddeles på Byggeriets Diversitetsdag 2024 d. 13. maj i København. Alle, både privatpersoner, virksomheder og organisationer, kan indstille kandidater til prisen. Priskomitéen for Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris udvælger vinderen blandt de indkomne indstillinger.

 Med Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris – Indsatsprisen følger, ud over hæderen, 25.000 kroner.

Elevprisen

Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris – Elevprisen uddeles til en elev på uddannelserne inden for byggeri og anlæg. Prisen går til en elev, der i skole- og eller praktikforløb har gjort sig bemærket som en god rollemodel i forhold til at højne diversiteten i branchen.

 Det kan være en elev, der går forrest som et godt eksempel på, at erhvervsuddannelserne også er for andre end etnisk danske mænd. At kvinder og personer med anden etnisk herkomst er attraktive medarbejdere for virksomhederne i branchen.

 Eleven kan have udmærket sig ved et højt, fagligt niveau, ved at være nytænkende og innovativ, tage et stort ansvar eller være socialt engageret og inkluderende i forhold til sine kammerater.

 Med hæderen følger en pris på 25.000 kroner.

Priskomitéen for Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris

Priskomitéen for Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris 2024

Fem kompetente, vidende og handlekraftige personer udgør priskomitéen for Byggeriets Diversitetsdags Hæderpris og udvælger de to vindere blandt alle de indstillede kandidater. Alle fem har et stærkt ønske om at være med til at ændre bygge- og anlægsbranchens kønsfordeling og hædre personer, som gør en forskel for kvinder og minoriteter i branchen.

 

Priskomitéen udgøres af:

  • Christina Hvid – forperson
    CEO Molio – Byggeriets Videnscenter
  • Torben Möger Pedersen
    Bestyrelsesformand, Danmarks Eksport- og Investeringsfond
  • Britta Korre Stenholt
    CEO, STARK
  • Jesper Arkil
    Bestyrelsesformand Arkil Holding A/S
  • Nina Groes
    Direktør for Foreningen Divérs / Boss Ladies

Mød vinderne af Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris 2023

“Hvis du går derhjemme, eller overvejer et karriereskift, så synes jeg, du skulle tage en tømreruddannelse, eller bare en håndværkeruddannelse. For det, der er fedt ved den, er at du ret hurtigt bliver i stand til at bygge ting selv med dine egne hænder.”

Mød Victoria Petra Jensen

Tømrerlærling og vinder af Elevprisen 2023

“Det helt centrale i Boss Ladies er det fællesskab, vi har. Fordi når man som mange kvindelige håndværkere er den første, og tit også den eneste, så kan det være meget op ad bakke.”

 

“Så det, at man har det her kæmpe fællesskab på tværs af hele Danmark, gør, at man har andre kvinder i branchen at dele både det gode og det svære med – og ikke mindst nogen, der hepper på en. Vi hepper meget på hinanden.”

Mød Boss Ladies

Vinder af Indsatsprisen 2023

 

Mød vinderne af Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris 2022

“Det er ikke en branche, kvinder selv opsøger, fordi det er ikke så åbenlyst, at kvinder er i branchen, og at de er eftertragtede.

 

Men hvis vi først får at vide, at vi er velkomne, tror jeg der er rigtig mange kvinder, der vil synes, det er spændende at være en del af byggebranchen.”

Mød Freja Lind Hermansen

 Bygningsstruktør og vinder af Elevprisen 2022

 

“Vi besluttede, at der altid skulle være kvinder med i kandidatfeltet, når vi søgte ledere og specialister. Og vi kiggede også på vores jobopslag, for der var nogle ord, vi kunne skifte, så det ikke kun handlede om maskiner.

 

Nu lægger vi mere vægt på vores værdier, vores samarbejde og det fællesskab, vi har i LOXAM”

Mød LOXAM A/S

Vinder af Indsatsprisen 2022