Har du spørgsmål?

Udfyld vores kontaktformular og du hører fra os

Program

Byggeriets Diversitetsdag 2025

Onsdag d. 4. juni 2025

Industriens Hus, H.C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V

Første element vises ikke

display: none;

09:30 Indtjekning, kaffe og formiddagsservering i Atriet
10:00 Velkomst v. forperson Britta Korre Stenholt og vært Camilla Thorning

Forperson for Foreningen Byggeriets Diversitetsdag, Britta Korre Stenholt, CEO STARK.

Vært Camilla Thorning, pressechef Finans Danmark og tidligere vært på DR2 Deadline

10:10 Diversitet starter med bestyrelse og topledelse v. Susanne Juhl, bestyrelsesformand HOFOR

Der er først ligestilling i topledelsen, når det lykkes at få ansat en inkompetent kvinde!

Susanne Juhls erfaring fra både topledelses- og bestyrelsesniveau gennem mange år kan ikke diskuteres, og hun er klar med skarpe svirp til alle de klassiske undskyldninger for ikke at tage arbejdet med diversitet og inklusion dybt seriøst på topledelsesniveau.

10:35 Kønsdiversitet er ikke et kvindespørgsmål v. Dr. Michael Kimmel

Så hvordan får vi mændene med?

 Når talen falder på ligestilling, tænker de fleste automatisk på kvinder, ligesom langt de fleste tiltag er rettet mod de kvinder og minoriteter, som er underrepræsenterede – og ikke mod de mange mænd.

 Det er en fejl!

 Ifølge professor emeritus Dr. Michael Kimmel er det helt afgørende at involvere mænd i processen, hvis vi vil skabe reel og varig forandring. Men hvordan får vi dem med?

 Dr. Michael Kimmel er en af verdens førende forskere inden for køn, ligestilling og maskulinitet. Han er professor emeritus i sociologived Stony Brook University i New York og grundlægger af Center for the Study of Men and Masculinities.

 Gennem mere end 30 år har han forsket i og rådgivet organisationer om, hvordan vi kan engagere mænd som aktive medspillere i diversitets- og inklusionsarbejdet, og på Byggeriets Diversitetsdag 2025 vil han dele sin indsigt i, hvordan vi kan skabe en kultur, hvor mænd ser sig selv som en del af løsningen. Og hvor mænd oplever, at diversitet og inklusion også gør en positiv forskel for dem selv.

 Og nå ja – Dr. Michael Kimmel har også lovet os at komme ind på, hvordan amerikanske virksomheder og organisationer reagerer på, og navigerer i, Trump-administrationens angreb på diversitets- og inklusionsarbejdet.

11:35 Hold den gode tone v. Anders Hagh, CEO Salling Group

Hvordan skaber man trivsel og tryghed hos de unge medarbejdere, når tonen fra kunderne kan være grov?

Salling Group lancerede sammen med HK Handel og andre aktører i branchen i 2022 kampagnen ”Hold den gode tone” både for at få kunderne til at udvise større tålmodighed, og for at få de rette redskaber til at hjælpe medarbejderne, som kan føle sig utrygge og kede af det efter grove kommentarer. Hvordan skaber man trivsel og tryghed i et arbejdsliv, der også kan betyde skældud fra kunderne?

Med 22.000 unge mennesker på lønningslisten ved Salling Group en hel del om, hvad unge medarbejdere ønsker og forventer af en arbejdsplads. De unge efterspørger psykologisk tryghed, gensidig respekt og ledere, der lytter. Netop disse indsigter er også yderst relevante i byggebranchen, for hvis vi skal tiltrække og fastholde næste generation, er branchen nødt til at tilpasse sig de unges værdier, forventninger og virkelighed.

Så hvad kan vi gøre for at skabe en god arbejdskultur til den næste generation? Der er måske en hel del, byggebranchen kan lære af landets største dagligvarekoncern.

 

12:00 Frokost og netværk i Atriet
12:40 Det siger byggebranchen selv om diversitet v. Louise Dahl Krath Jensen, underdirektør DI Byggeri

Louise Dahl Krath Jensen vil fremlægge resultaterne af den undersøgelse, som DI Byggeri lige nu er i gang med at gennemføre blandt medlemmerne for at få en baseline i forhold til, hvordan det ser ud med diversitet og inklusion i branchen.

Louise har lovet os et ærligt billede, hvor vi råt for usødet får at vide, om den danske byggebranche har rykket sig en tøddel, siden Byggeriets Kvinderåd kom med deres anbefalinger i 2019.

13:00 Sådan ændrer vi tonen på byggepladsen v. Pelle Guldborg Hansen Ph.d. og adfærdsforsker

Pelle Guldborg Hansen er i forskningskredse et internationalt topnavn inden for adfærdsforskning med fokus på udarbejdelse og konkret implementering af løsninger.

Han deler sit arbejdsliv mellem Roskilde Universitetscenter og Center for Anvendt Adfærdsforksning, Inudgeyou.

Pelle Guldborg Hansen vil blandt andet komme ind på, hvad en byggeplads og et plejehjem har til fælles – og mere vil vi ikke afsløre her.

 

14:00 Intet om de unge uden de unge!

Der findes heldigvis unge, som har valgt branchen til – på trods af de udfordringer, vi godt ved, at vi har.

Hvad er deres holdning til tonen på byggepladsen? Hvad er godt, og hvad skal vi virkelig ændre?

14:20 Spænd hjelmen og snup en tudekiks v. Signe Molde

Toplederne i branchen siger, at de kæmper hårdt for at ændre tonen i skurvognen og skabe inklusion på byggepladsen, men klager samtidig over, at de ikke lykkes på grund af modstand i egne organisationer.

Helt ærligt – på en skala fra 1 til 2, hvor 2 er taget, hvor svært kan det så lige være?

Sceneinterview med tre topledere fra branchen:

  • Martin Skou, tømrermester og ejer, Skou Gruppen
  • Britta Korre Stenholt, CEO STARK
  • Jesper Arkil, bestyrelsesformand Arkil Holding A/S

 

14:50 Kaffepause og netværk i Atriet
15.15 Uddeling af Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris

Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris uddeleles til personer eller organisationer, der har gjort en helt særlig indsats for at højne diversiteten i bygge- og anlægsbranchen. Personer eller organisationer, som går foran og inspirerer os andre gennem deres eksempel.

Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris består af to priser, Elevprisen og Indsatsprisen. Elevprisen uddeles til en elev ved en af Byggeriets Uddannelser, mens alle kan indstille kandidater til Indsatsprisen.

15.45 RAP-UP v. Per Vers

Punktet, hvor vi ikke aner, hvad der vil ske – men ved, at det bliver underholdende!

15.55 Afrunding og tak for i år v. vært Camilla Thorning