Har du spørgsmål?

Udfyld vores kontaktformular og du hører fra os

Om byggerietS DIVERSITETSDAG

Byggeriets Diversitetsdag – fordi forskellighed styrker faglighed, arbejdsglæde og forretning

Alt for få kvinder og minoriteter vælger bygge- og anlægsbranchen som levevej. Det skal der laves om på. Derfor går fire store aktører fra branchen, Arkil, CG Jensen, Ambercon og STARK nu sammen om at arbejde for mere diversitet.

Det sker ved en konference den 4. maj 2022, som har fået navnet Byggeriets Diversitetsdag – fordi forskellighed styrker faglighed, arbejdsglæde og forretning.

Konferencen er ikke en engangsforestilling, for dagsordenen kræver vedholdende arbejde og fokus. Byggeriets Diversitetsdag vil være en tilbagevendende årlig begivenhed.

NYTÆNKNING OG TALENT GÅR TABT

Byggebranchen går glip af talent og nytænkning, når alle i sektoren ligner hinanden og tænker ens. Eksempelvis er hele 91 procent af den samlede arbejdskraft i branchen mænd. Der er brug for forskellige syn på de udfordringer, branchen møder ude i produktionen og på byggepladserne – nu og i fremtiden.

Samtidig skal vi punktere myten om, at man skal være af en særlig støbning for at passe ind i byggebranchen – den skal være for alle.

Trivsel er vigtig for arbejdsglæden. Og en arbejdskultur, hvor alle føler sig set og inddraget styrker trivslen. Men en sund arbejdskultur styrker også virksomhedernes konkurrenceevne, når medarbejderne inddrages, udvikles og bliver i virksomhederne i mange år.

Konference skal afklæde myter og klæde branchen på

Den 4. maj 2022 undersøger vi, hvorfor kun ni procent af arbejdsstyrken i branchen er kvinder og hvilke faktorer, vi skal skrue på for at sprænge myten om, at byggebranchen kun er forbeholdt en særlig del af befolkningen.

Derfor inviterer vi faglærte, direktører, undervisere og eksperter til konference i København, hvor vi skal blive klogere på, hvordan branchen geares til at stå stærkere nu og i fremtiden. Vi skal høre fra erhvervsskolerne, Byggeriets Kvinderåd, forskere, NGO’er og direktører, der alle kan gøre os skarpere på de udfordringer og muligheder, der ligger for branchen. Og vi skal underholdes og udfordres.

virksomhederne bag

 

Læs her om virksomhederne bag, AmberconArkil, CG Jensen og STARK, og hvorfor de mener, at dagsordenen er vigtig.