Har du spørgsmål?

Udfyld vores kontaktformular og du hører fra os

PensionDanmark bliver sponsor af Hæderspris

PensionDanmark er nyt medlem af Byggeriets Diversitetsdag og bliver samtidig sponsor af Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris – Elevprisen.

En af Danmarks største bygherrer, PensionDanmark, har meldt sig ind i Foreningen Byggeriets Diversitetsdag for at støtte op om arbejdet med at samle bygge- og anlægsbranchen om diversitetsdagsordenen. Samtidig bliver PensionDanmark sponsor af Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris – Elevprisen.

Udfordringerne med diversitet i branchen er et væsentligt fokuspunkt for PensionDanmark, der på kvindernes internationale kampdag, 8. marts 2022, lancerede et kodeks for flere kvinder i bygge- og ejendomsbranchen. Heri annoncerer pensionsselskabet blandt andet, at det fremover som fast praksis vil bede rådgivere og samarbejdspartnere om at indrapportere på kønsdiversitet i deres egne organisationer.

– Den ulige kønsfordeling er problematisk, fordi diverse virksomheder er mere innovative, skaber et bedre arbejdsmiljø og klarer sig bedre. Som en af Danmarks største bygherrer er det helt naturligt for os at bidrage til transparens og øget diversitet i bygge- og ejendomsbranchen, som er præget af en skæv kønsfordeling i alle led af værdikæden, bland andet ved at understøtte branchens egne tiltag, som for eksempel Byggeriets Diversitetsdag, siger administrerende direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

PensionDanmark medlem af Byggeriets Diversitetsdag

Den ulige kønsfordeling er problematisk, fordi diverse virksomheder er mere innovative, siger administrerende direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Sponsorerer Hæderspris
Ud over medlemskabet af Foreningen Byggeriets Diversitetsdag, har PensionDanmark valgt at støtte yderligere op om dagsordenen ved at bliver sponsor for den ene af Byggeriets Diversitetsdags Hæderspriser. Der er tale om Elevprisen, som går til en Byggeriets Uddannelsers elever – en elev, der enten har gjort en særlig indsats for kvinder i byggebranchen eller selv er et forbillede som håndværker og rollemodel.

 – Vi ønsker at gøre en forskel, helt fra de unge mennesker træder ind på arbejdsmarkedet, og derfor har vi valgt at støtte Elevprisen, fortæller Torben Möger Pedersen om baggrunden for beslutningen om at blive sponsor for Elevprisen.

 Flytter noget
At PensionDanmark som en af landets toneangivende bygherrer har valgt at bakke så markant op om samarbejdet – og arbejdet for at øge diversiteten i bygge- og anlægsbranchen – vækker glæde hos Foreningen Byggeriets Diversitetsdag.

 – Vi er utroligt glade for at byde PensionDanmark velkommen i foreningen, og ikke mindst velkommen som sponsor for Elevprisen. Det gør en stor forskel i forhold til at drive vores dagsorden fremad, at det ikke blot er virksomhederne i branchen, der bakker op, men også bygherrerne. Ved både at stille krav og bakke op om arbejdet for at sikre en større diversitet i branchen, flytter PensionDanmark virkelig noget, siger Jesper Arkil, bestyrelsesformand i Arkil Holding A/S og forperson for Foreningen Byggeriets Diversitetsdag.