Har du spørgsmål?

Udfyld vores kontaktformular og du hører fra os

To seje kvinder vinder Arkils Hæderspris

Indsatsprisen gik til murer Mette Schak Dahlmann og Elevprisen til elektrikerlærling Anna Kobbeltvedt, da Arkils Hæderspris 2020 med nogen forsinkelse blev uddelt tirsdag.

 

Arkils byggeplads på Kastellet i København lå badet i sol, da uddelingen af Arkils Hæderspris 2020 endelig kunne løbe af stablen tirsdag d. 8. juni. Og det var to glade vindere, der i selskab med familie og venner endelig kunne modtage deres pris efter at have holdt på hemmeligheden i næsten et år.

 – Det er så fedt, at jeg endelig kan fortælle det til folk! Nu glæder jeg mig bare til, at samfundet lukker endnu mere op, så jeg kan komme i gang i BOSS Ladies igen, lød det fra elektrikerelev Anna Kobbeltvedt, modtager af Elevprisen.

Vindere af Arkils Hæderspris 2020

Kommer med løsninger
Vinder af Indsatsprisen, der går til personer eller organisationer, som har gjort en særlig indsats for at tiltrække kvinder til byggebranchen, er Mette Schak Dahlmann. Mette Schak Dahlmann modtager prisen som en anerkendelse af det store arbejde, hun har gjort for at skabe bedre plads til forskellighed i branchen.

 – Du har i den grad bidt dig fast i bordkanten og er blevet ved. Du har ikke blot råbt op om problemer, du er også kommet med løsninger, og et helt konkret resultat af din indsats er ny lovgivning, der sikrer private badeforhold i skurvogne – til gavn for alle på byggepladserne.

 Sådan lød motivationen fra Karen Ellemann, der som medlem af priskomitéen for Arkils Hæderspris stod for overrækkelsen af priserne.

 Med hæderen følger 25.000 kroner, som Mette Schak Dahlmann vil bruge til at fortsætte sit arbejde for mere diversitet i byggebranchen:

 – Det betyder helt utroligt meget, både at blive anerkendt for sin indsats og at få nogle midler til at fortsætte den. Jeg kan jo ikke lade være. Jeg er sådan en, der inviterer mig selv til festen, og nu kan pengene fylde nogle af de huller, jeg har, når jeg tager fri for at arbejde for det her.

 Brænder igennem
Vinder af Elevprisen, elektrikerelev Anna Kobbeltvedt fra EUC Nordvestsjælland, brænder ikke bare for sit fag – hun brænder også igennem, når det handler om at få andre unge kvinder med.

 – Du er ikke bare en flittig elev, der er god til dig fag. Du har også et stort socialt engagement, både på din skole og i andre sammenhænge. I din fritid trækker du i BOSS Ladies trøjen og tager rundt på folkeskoler for at vise andre unge kvinder, at håndværksfag og byggebranchen også er noget for kvinder. Du er i den grad en rollemodel, som bidrager til det, vi rigtig gerne vil have – nemlig at flere kvinder vælger en byggefaglig uddannelse, sagde Karen Ellemann om priskomitéens motivation for at vælge Anna Kobbeltvedt som modtager af prisen.

 En væsentlig dagsorden
Arkils Hæderpris skulle efter planen have været uddelt på Byggeriets Diversitetsdag d. 17. september 2020, men på grund af den stigende smitte i efteråret blev konferencen udskudt og bliver først afholdt d. 4. maj 2022.

 – Så længe ville vi ikke vente på at offentliggøre de to prisvindere og overrække deres velfortjente priser. Derfor er vi rigtig glade for, at det nu kan lykkes i samarbejde med folkene her på vores byggeplads på Kastellet – og endda i godt vejr. At sikre mere diversitet i branchen, herunder især at rette op på den meget skæve kønsfordeling, er en væsentlig dagsorden for hele branchen. Det handler ikke kun om ligestilling, som i sig selv er vigtigt, men også om at sikre os adgang til en større del af talentmassen. Vi mangler folk, og så nytter det ikke noget kun at fiske i den ene halvdel af dammen, lød det fra Jesper Arkil, administrerende direktør i Arkil Holding A/S, der står bag Arkils Hæderspris.