Har du spørgsmål?

Udfyld vores kontaktformular og du hører fra os

Trine Bramsen overrækker Hæderspris

Transport- og ligestillingsminister Trine Bramsen overrækker Hæderspris på Byggeriets Diversitetsdag d. 4. maj.

Transport- og ligestillingsminister Trine Bramsen overrækker Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris

Foto: Claus Bjørn Larsen

Det er transport- og ligestillingsminister Trine Bramsen, der vil stå for overrækkelsen af Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris 2022, når den uddeles på Byggeriets Diversitetsdag onsdag d. 4. maj. Prisen, der reelt består af to priser – Elevprisen og Indsatsprisen – har til formål at hædre personer eller organisationer, som gør en særlig indsats for at tiltrække kvinder til bygge- og anlægsbranchen.

– Det glæder os utroligt meget, at ligestillingsministeren vil være med til at sætte fokus på vores dagsorden om at skabe større diversitet i bygge- og anlægsbranchen. Vi har som branche en stor udfordring, når kvinder kun udgør ni procent af vores medarbejdere. Vi går glip af talent, og mange kvinder går glip af en spændende karrierevej, siger Jesper Arkil, bestyrelsesformand i Arkil Holding A/S og forperson for Foreningen Byggeriets Diversitetsdag. Han fortsætter:

– Med Hædersprisen og Byggeriets Diversitetsdag ønsker vi at fremhæve de gode eksempler, der kan inspirere andre til at gå samme vej, siger Jesper Arkil, bestyrelsesformand i Arkil Holding A/S og forperson for Foreningen Byggeriets Diversitetsdag.

Spræng myten
Foreningen Byggeriets Diversitetsdag står bag afholdelsen af konferencen Byggeriets Diversitetsdag, der i år afholdes onsdag d. 4. maj i Industriens Hus i København. Her vil deltagerne gennem oplæg og debatter blive gjort klogere på, hvad branchen selv kan gøre for sprænge myten om, at bygge- og anlægsbranchen kun er forbeholdt en særlig del af befolkningen.

Foreningen er stiftet af en række af branchens markante aktører, nemlig Ambercon, Arkil, CG Jensen, STARK og Foreningen Divérs, som står bag Boss Ladies. Og formålet er at få mange flere med. Således kan alle virksomheder og organisationer med interesse for diversitet blive medlem af Foreningen Byggeriets Diversitetsdag.

Om priserne
Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris består af to priser, nemlig:

Elevprisen, der uddeles til en elev på en af Byggeriets Uddannelser, som indstiller kandidater til prisen. Elevprisen gives til en elev, der enten har gjort en særlig indsats for kvinder i branchen eller selv er et forbillede som håndværker – eksempelvis ved at være særligt initiativrig, innovativ eller god til at samarbejde

Indsatsprisen, der uddeles til personer eller organisationer, som fortjener en særlig anerkendelse for deres indsats for at tiltrække flere kvinder til bygge- og anlægsbranchen. Alle, både private og organisationer, kan indstille kandidater til prisen. Man kan indstille kandidater lige her til og med fredag d. 15. april.

Med begge priser følger, ud over hæderen, 25.000 kroner.

 

Man kan også fortsat nå at tilmelde sig Byggeriets Diversitetsdag onsdag d. 4. maj. Foreningen har i år valgt, at deltagelse på konferencen er gratis, og man kan melde sig til lige her.

Byggeriets Diversitetsdags Hæderpris