Har du spørgsmål?

Udfyld vores kontaktformular og du hører fra os

Pressemeddelelse: Uddannelsesministeren gæster Byggeriets Diversitetsdag

Lykke Friis er hovedtaler, og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen overrækker pris på Byggeriets Diversitetsdag, torsdag d. 17. september.

Det bliver uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, som kommer til at stå for overrækkelsen af Arkils Hæderspris på konferencen Byggeriets Diversitetsdag, torsdag d. 17. september. Arkils Hæderspris blev indstiftet af entreprenørkoncernen Arkil i foråret 2019 med det formål at skabe fokus på kvinder i bygge- og anlægsbranchen – og ikke mindst på den opgave, branchen har i forhold til at få højnet andelen af kvinder i faget. Arkil er også en af de fire virksomheder, der står bag Byggeriets Diversitetsdag.

– Det glæder os utroligt meget, at ministeren vil deltage på Byggeriets Diversitetsdag og stå for overrækkelsen af Arkils Hæderspris. Det understreger, at vores dagsorden i forhold til at skabe en større diversitet, ikke mindst gennem en bedre kønsbalance, i byggebranchen deles af landets beslutningstagere. Samtidig er uddannelse helt centralt. Vi skal netop have flere unge kvinder til at vælge byggeriets uddannelser til for at lykkes med opgaven, siger Jesper Arkil, administrerende direktør i Arkil Holding A/S.

Lykke Friis er hovedtaler

Hovedtaler på Byggeriets Diversitetsdag er direktør for Tænketanken EUROPA, Lykke Friis. Lykke Friis er tidligere prorektor på Københavns Universitet, tidligere energi- og klimaminister, og ikke mindst var hun minister for ligestilling fra 2010 – 2011.

På konferencen vil Lykke Friis gøre deltagerne klogere på både de hjemlige og de internationale erfaringer og tendenser, når det gælder diversitet på arbejdsmarkedet og de positive effekter, diversitet har for de virksomheder, som arbejder aktivt med det. Samtidig vil hun drage paralleller til byggebranchen.
 

Vores vært er Marie Valentin Beck

Opgaven med at styre oplægsholdere og paneldeltagere sikkert gennem dagen ligger i hænderne på diversitetsstrateg Marie Valentin Beck.

Marie Valentin Beck er uddannet inden for sociologi og politisk kommunikation og rådgiver i dag virksomheder og organisationer i, hvordan diversitet skaber positive forandringer – og hvilke forandringer, der skal til for at skabe diversitet.