Har du spørgsmål?

Udfyld vores kontaktformular og du hører fra os

STARK

Du tænker måske mangfoldighed og byggecentre, hvad har det med hinanden at gøre? Men for STARK er det at ansætte flygtninge, hjælpe udsatte i arbejde og bakke op om diversitet ikke en ny agenda. Det fortæller Britta Stenholt, der er administrerende direktør i STARK Danmark. 

Vi har ansat flygtninge på vores lagre, som lynhurtigt bliver integreret. Og folk der er lidt klemt i systemet, har vi ude i arbejdsprøvning. Om det er etnicitet, religion eller hvad det måtte være, så bidrager alle med forskellige perspektiver på tingene. Med forskellighed får vi generelt større kreativitet, som gør at STARKs samlede løsninger bliver bedre.

Branchen taber talent, når vi kun rekrutterer fra den ene del af talentpuljen

Kigger man på kønsdiversiteten har STARK den samme udfordring som andre steder i byggebranchen.

Vi har en langt større søgning af mænd end kvinder. Men vi går glip af talent, når vi primært rekrutterer i den ene del af talentpuljen. Hvis vi skal kunne rekruttere fra en samlet talentmasse, skal vi søge diversiteten.

Britta Stenholt indrømmer dog, at der er grænser for hvor hurtigt branchen kan drive diversitetsagendaen – især når det kommer til køn.

Det er jo et faktum, at ændringen i kønsdiversitet ikke kommer fra den ene dag til den anden, men hvis ikke vi som branche gør noget, så sker der ingenting.

Derfor er Byggeriets Diversitetsdag en ideel ramme og oplagt mulighed for at vidensdele på området og sætte spot på branchens udfordringer og muligheder.

Men den administrerende direktør ser også et andet formål med Byggeriets Diversitetsdag, nemlig at hylde håndsværksfagene meget mere end vi gør i dag.

Der er en tendens til et ekstremt stort fokus på de lange videregående uddannelser, men vi skal have endnu mere fokus på vores håndværksuddannelser. Vi kan slet ikke undvære håndværkere og der er stor efterspørgsel på dem. Derfor skal vi inspirere mange flere drenge og piger til at søge håndværksfagene.

Det gælder også i STARK, hvor man arbejder målrettet på at tiltrække flere elever. Der er nemlig gode karrieremuligheder i et byggecenter, hvor man kan dygtiggøre sig i mange discipliner og hurtigt få ansvar. Og det gælder naturligvis for begge køn.  

”I STARK har vi mange eksempler på, at man begynder som elev og hurtigt stiger i graderne. Den historie skal vi være endnu bedre til at fortælle – også til de unge kvinder, der måske ikke har byggemarkeder som deres første karrierevalg. Når hele branchen begynder at rykke på diversitetsområdet, så driver vi også den positive udvikling”, siger Britta Stenholt.